21 mei 2022 

Less is more! Ook in huis!

Minder spullen in huis. Het is niet alleen een interieur trend, het geeft ook rust en maakt je het leven makkelijker! En hoewel het heel eenvoudig lijkt, is het toch voor velen een uitdaging om rommel vrij door het leven te gaan. Wij geven je enkele handige tips & tricks!

TIP 1: NOSTALGIE IS GEEN MAATSTAF

Ga door je spullen en vraag je telkens af of je het nog gebruikt in je dagelijks leven én of je er nog blij van wordt. Dit klinkt misschien wat vreemd, maar volgens Marie Kondo is dat laatste een essentiële vraag bij het declutteren. De financiële waarde van spullen is volgens haar geen maatstaf om dingen bij te houden. Maar nostalgie ook zéker niet: dat kleed waar je 10 jaar geleden gelukkig van werd, maar nu al lang niet meer in past mag ook weg. Het maakt je vandaag niet meer blij, dus hou enkel vast aan de herinneringen, niet aan de materie.

TIP 2: PAK JE SPULLEN AAN PER CATEGORIE

Je instinct zal misschien zeggen om kamer per kamer te werken, maar dat is niet de meest effi ciënte

methode. Je kan beter per categorie aan de slag gaan. Begin bijvoorbeeld met al je boeken, die kunnen

verspreid zijn over verschillende kamers, vervolgens ga je door je kleding, je documenten, enzovoort.

TIP 2: PAK JE SPULLEN AAN PER CATEGORIE

Je instinct zal misschien zeggen om kamer per kamer te werken, maar dat is niet de meest efficiënte methode. Je kan beter per categorie aan de slag gaan. Begin bijvoorbeeld met al je boeken, die kunnen verspreid zijn over verschillende kamers, vervolgens ga je door je kleding, je documenten, enzovoort.

TIP 3: EERST WEGDOEN, DAN OPRUIMEN

Alvorens je de spullen die je wenst bij te houden gaat reorganiseren en opruimen kan je er best voor zorgen dat alles wat weg mag ook effectief weg is! Dit zorgt voor rust in je hoofd volgens Kondo. Anders ga je met twee dingen tegelijk bezig zijn of wie weet wel terug in de zakken voor het containerpark graaien!

TIP 4: GOEDE OPSLAG MAAKT GOEDE VRIENDEN

Om ervoor te zorgen dat je huis niet binnen de kortste keren weer op stelten staat, is het belangrijk om de spullen die je bijhoudt een vaste plek te geven. Daarom is het misschien nodig om in opslagruimte te investeren: een nieuwe boekenkast of lade voor je ondergoed. Wees ook creatief. Zo is een oude schoendoos misschien wel een goede onderverdeling voor in je sokken la.

TIP 5: HET BETERE VOUWWERK

Het lijkt wel Origami, Kondo gaat voor het betere vouwwerk en het werkt! Haar vouwtechnieken kan je online terugvinden. Maar wat het vooral zo bijzonder maakt is dat ze voorstander is om kleding verticaal in schuiven te bewaren. Zo nemen ze minder plaats in én kan je bovendien alles makkelijker terugvinden.

Reactie plaatsen

Meld je aan voor de gratis online Masterclass!