03 juni 2022 

Je krachtigste wapen of je grootste vijand!

In alles wat we als mensen doen is psychologie een gigantisch onderdeel. Of je gelooft dat je het niet kan of wel kan in beide gevallen heb je gelijk. Als mensen kunnen we van een hemel een hel maken of van een hel een hemel. allemaal door het ongekende vermogen wat zich tussen onze oren afspeelt. Het schijnt dat we maar een fractie van ons brein gebruiken. Toch lijkt het alsof niet alle mensen door hebben hoe dit in te zetten voor het behalen van hun doelen, veranderen van gedrag of het gelukkiger en positiever in het leven te staan. 

Het bereiken van het leven dat je wil, is grotendeels een psychologische kwestie. 80% gaat om psychologie, 20% draait om strategie. Als je bijvoorbeeld 10 kilo wil afvallen, dan is de strategie op zich niet heel complex. Het is kort gezegd een kwestie van meer bewegen en gezonder of minder eten. Online vind je honderden strategieën, op elke hoek van de straat is een fitnesscenter, aan personal trainers geen tekort. Alle strategische middelen om jouw streefgewicht te behalen zijn er. Op psychologisch vlak ontbreekt er echter vaak iets. In januari melden honderden mensen zich aan bij de Basic-Fit. Ze besluiten hun streefgewicht te behalen. Net nieuwe schoenen gekocht, kleding en bidon liggen klaar in de kast voor gebruik. Uit onderzoek blijkt dat 60% van die mensen na 3 weken al niet meer naar de gym gaat. Aan het einde van het jaar heeft zelfs 90% van de mensen zijn doel opgegeven. Hoe kan dat? Hun psychologie is het anker aan het schip in plaats van de wind in de zeilen als het gaat om gezondheid. Als mensen kunnen we van een hemel een hel maken of van een hel een hemel, allemaal door het ongekende vermogen dat zich tussen onze oren afspeelt. Hoewel we maar een fractie van ons brein gebruiken, slagen sommige mensen er niet in die fractie te gebruiken om hun doelen te behalen. We gebruiken opnieuw het doel om af te vallen als voorbeeld. Als je wil afvallen, moet je actie ondernemen. Wat je wel of niet doet, wordt bepaald door wat je gelooft over jezelf, over sporten en over voeding. Als jij gelooft dat je uiteindelijk toch zal stoppen met sporten en jezelf teleurstelt, is de kans groot dat je niet eens start met sporten. Je brein wil je beschermen tegen de emotionele pijn van die teleurstelling door je te vertellen dat sporten misschien niks voor jou is. Jij begint dat te geloven en start dus niet met sporten. 

WELKE GEDACHTEN HEB JE WEL EENS DIE JOU TEGENHOUDEN EN BELEMMEREN IN HET BEREIKEN VAN DEZE DOELEN?

GEDACHTEN OVER JEZELF, JE LEVEN OF JOUW DOEL? 


CTA: Schrijf minimaal een op per doel. Moeite ermee? Wat is de reden dat jij deze doelen nog niet bereikt hebt? De antwoorden hierop zijn vaak beperkende gedachten. 

CTA: WAT MOET IK GELOVEN OM MIJN TOP 3 DOELEN TE BEHALEN?

Reactie plaatsen

Meld je aan voor de gratis online Masterclass!