09 juni 2022 

Hoe kies ik de juiste coach?

Frank Sinatra did it his way. John Wayne was de eenzame held op de prairie. Maar waarom zou je alles alleen willen doen? Mijn vader zei ooit: “een slim persoon leert van zijn of haar eigen fouten, een wijs persoon van de fouten van een ander”. Door te leren uit de fouten van een ander, win je tijd. En er is niets kostbaarder dan tijd. Een van de slimste investeringen is dus de investering in hulp. Iemand die soms de lat hoger legt dan jezelf zou hebben gedaan. Een coach bijvoorbeeld die je tijd bespaart, die je helpt meer geld te verdienen en met je meedenkt, die je belangrijke vragen stelt om het maximale uit je ervaringen te halen. Of iemand die al gedaan heeft wat jij zou willen bereiken. Hoe dan ook: vraag anderen om hulp, ze zullen je met plezier helpen.

Hulp vragen en het samen doen is geen teken van zwakte maar een teken van intelligentie. Alle succesvolle mensen waar jij aan kunt denken, hebben mensen die hen bijstaan. Ze investeren in mensen met kennis die hen helpen hun obstakels te overwinnen, waardoor ze constant groeien. Ben jij geneigd om dingen alleen te doen? Vind je het lastig hulp te vragen?

Denk aan de dingen waar je al wat langer moeite mee hebt. Als het makkelijk was om het alleen te doen, had je het wel al gedaan. Het is natuurlijk nog steeds helemaal mogelijk in je eentje, maar samen ga je sneller en geraak je verder.

CTA: Ga op zoek naar een van deze 3 mensen:

Mentor: Iemand die bereikt heeft wat jij wil bereiken of simpelweg al een aantal stappen verder is dan jou. Het voordeel is dat een mentor de route kent. Hij of zij kan je misschien niet helpen je interne obstakels te overwinnen maar kent wel de strategie om je doel te bereiken.

Coach: Een coach heeft niet per se bereikt wat jij wil bereiken en dat is gelukkig ook niet nodig. Een coach hoeft geen verstand te hebben van je uitdaging, hij gaat ervan uit dat jij weet wat je te doen staat. Je hebt enkel wat moeite met de uitvoering ervan en daar kan een coach je wel bij helpen. Een goede coach pakt je probleem bij de kern aan zodat je weer in je flow komt en vooruit kunt naar je doel.

Accountability buddy: Iemand met wie jij bijvoorbeeld wekelijks 30 minuten afspreekt om jouw weekdoelen te bespreken en de afgelopen week te evalueren. Het is iemand die jou een schop onder de kont geeft wanneer je het nodig hebt. Je accountability buddy houdt je aansprakelijk en accepteert geen smoesjes. Kies daarom iemand die ver genoeg van je afstaat om rationeel te blijven. Dichte vrienden en familie hebben soms moeite met de harde toon die jij zo nu en dan nodig hebt. Het leuke van een accountability buddy is dat jullie voor elkaar die harde maar liefdevolle toon kunnen zijn.Reactie plaatsen

Meld je aan voor de gratis online Masterclass!