09 juni 2022 

Hoe ga je om met een negatieve omgeving?

Kansen zijn er zat maar zo ook bedreigingen. Maak de bom onschadelijk voordat hij überhaupt afgaat. Wat ik hiermee bedoel, is gevaren of bedreigingen in kaart brengen voordat ze op je horizon verschijnen. Als we al contingency plan hebben voor die bedreigingen dan kunnen we eerder voorkomen dat ze verschijnen. En wat nog beter is als een oplossing voor een probleem is voorkomen dat het probleem ontstaat.

- Leer hoe je omgaat met negativiteit in je omgeving

- Leer hoe je negativiteit in kaart brengt

-  Wie in je omgeving kan jou negatief beïnvloeden?

Sommige mensen kun je wel 1x per maand zien maar niet elke week. En sommige wel 1x per kwartaal maar niet elke maand. Je snapt denk ik wel wat ik bedoel. Je hebt inmiddels wel vaker gehoord dat je het gemiddelde bent van de 5 mensen met wie je het meeste omgaat. Dit weet je allang maar toch houd je die rotte appel in je omgeving vanwege loyaliteit of een gevoel van verbinding. Maar sommige mensen met wie je een verleden deelt daar deel je geen toekomst mee. En mensen met wie je een goede relatie hebt die zullen snappen dat je van je doelen en dromen een prioriteit maakt en daarom minder kunt afspreken of appen. Je moet je afvragen als mensen een claim maken op je energie en tijd of het wel de juiste mensen zijn. Ik kan mijn echte vrienden maanden niet zien maar als we elkaar zien dan is het alsof we gister bij elkaar waren. Want onze relatie is niet gebaseerd op de claim dat we elkaar moeten zien om de relatie waarde te geven. Ik besef me dat het voor veel mensen een grote stap is om te zetten maar begin bepaalde app groepen te archiveren. tevesn kun je van mensen in stilte afscheid nemen. Dus je hoeft geen afscheidsbrief te schrijven of ze op het matje te roepen. Je hebt je energie nodig voor je dromen, plannen en acties. 

Een belangrijk onderdeel van onze methodiek is uitvinden wie voor jou ‘de beste mensen’ zijn om je mee te omringen. Wij noemen dat A-spelers.

A-spelers passen perfect bij jouw kernwaarden en steunen je bij het verwezenlijken van je dromen. Dit zijn de mensen waar je energie van krijgt. Die je optillen en verder brengen. A-spelers zijn de mensen waarmee je je het liefst wilt omringen.

B-spelers passen wel goed bij je kernwaarden maar helpen je niet per se verder. Ze brengen je bijvoorbeeld gezelligheid maar je leert niet veel van ze. De meeste mensen hebben relatief veel B-spelers. Deze mensen kunnen best in je leven blijven.

C-spelers leveren op een bepaald punt veel op, omdat ze ergens heel goed in zijn. Of erg gedreven. Maar hun kernwaarden verschillen totaal van die van jou. Hierdoor loopt het stroef en kosten ze energie. Van een C-speler kun je skills afkijken maar je wilt er niet te veel tijd mee doorbrengen.

D-spelers zijn mensen die totaal niet bij je passen. Ze delen niet jouw kernwaarden, niet jouw dromen en voegen helemaal niks toe aan jouw leven. Een D-speler zuigt energie. Hier wil je echt geen tijd of aandacht aan besteden.


CTA: Maak een lijst van de mensen die je het meest ziet en schrijf erachter A, B, C of D speler. Show me your friends and I will show you your future!

Reactie plaatsen

Meld je aan voor de gratis online Masterclass!