09 juni 2022 

Energie managment

Energie managment is life managment.

Stel je wilt met de auto van je woonplaats naar Barcelona. Je hebt de bestemming ingevoerd op de navigatie. Je hebt je koffer gepakt. Een lekkere bak koffie klaarstaan. Plannen die ten uitvoer gebracht wachten te worden eenmaal op je bestemming aangekomen maar je beseft je ineens’ BRANDSTOF IS OP! Ook al heb je al nodige voorbereidingen al getroffen... Omdat je niet genoeg brandstof hebt, is de kans dat je je straat uitkomt al erg klein. Laat staan in Barcelona aankomen. Dit is geloof het of niet hoe de meeste mensen beginnen aan een nieuwe reis om doelen te behalen die ze vaak nog nooit eerder hebben behaald. Dus ze staan aan de vooravond om iets te doen wat ze graag willen nooit eerder hebben gedaan maar beseffen niet dat hun energiebronnen leeg zijn. Dit gaat uiteraard ook op voor veel mensen die al onderweg zijn naar hun bestemming en halverwege erachter komen dat hun tank eigenlijk leeg is. Of ze komen er onderweg achter dat hun band al de hele rit leeg is. Omdat hun band onbewust leeg was hebben ze teveel energie besteed om te komen waar ze zijn terwijl Het behalen van doelen is in de meeste gevallen een marathon en geen sprint. Je moet je energie dus goed verdelen. Een duurzame strategie om je energiebronnen gevuld te houden is van essentieel belang. En dan gaat het niet enkel om fysieke energie. Emotionele, mentale en spirituele energie zijn net zo belangrijk.

Mentale energie is de energie die je nodig hebt om je te focussen, vol te houden en door te zetten. Wanneer je op het punt staat om op te geven omdat je doel nog zo ver weg lijkt, moet je een beroep doen op je mentale energie. Die geeft je een hoge moraal en enthousiasme om door te zetten. Je mentale energie vul je door duursporten en uithoudingsvermogen te trainen.

Emotionele energie is de energie die je de veerkracht geeft waarmee je in staat bent om terug te veren van een teleurstelling of slecht nieuws. Emotionele energie zorgt ervoor dat je je lekker voelt en positief blijft.  Emotionele energie haal je uit relaties. Wanneer je kan bijpraten met die ene vriend of vriendin die je al even niet meer gezien hebt, keer je opgeladen terug naar huis. Dat is de emotionele energie die je nodig hebt.

Spirituele energie is de energie die je het gevoel geeft dat je een onderdeel uitmaakt van iets groters dan jezelf, zoals de energie die je voelt voor je kinderen en familie. Spirituele energie is ook de dankbaarheid die je voelt voor je ervaringen. Je tapt energie uit iets groters dan jezelf. Elk afzonderlijke stukje is net een muzikant in een orkest, maar samen vormen ze een mooie harmonie. Het geheel samen is wat de schoonheid van het leven omvat.

Fysieke energie gaat over je slaap, voeding, beweging en ademhaling. Val je in slaap voor de tv? Blijf je tot de laatste minuut naar een scherm kijken? Ben je bewust met je voeding bezig? Voed je jezelf of vul je jezelf? Doe je voldoende aan beweging? Doe je weleens ademhalingsoefeningen? Als je faalt om te plannen dan plan je om te falen zoals Asos altijd zegt. Je hebt dus op week en maand niveau altijd te kijken wanneer je de bronnen bijvult want je kunt niet uit een lege bron tappen.Reactie plaatsen

Meld je aan voor de gratis online Masterclass!